23948sdkhjf

400 nya bostäder blir verklighet i Kiruna när Lindbäcks bygger nytt

"Det känns bra att vi får bygga bostäder på vår hemmamarknad här uppe i norr"
Det blir Lindbäcks som bygger när 400 nya lägenheter ska på plats i Malmfälten, Kiruna. Bolaget har redan fyra avtal klara med aktörer i Kiruna och Repisvaara och med två till blir detta verklighet.

Det senaste avtalet är med LKAB och kommunala TOP bostäder. Totalt innefattar det 101 lägenheter fördelade i två projekt i Repisvaara.

– Vi är väldigt glada över att vi får utökat förtroende av LKAB och TOP bostäder. Det känns bra att vi får bygga bostäder på vår hemmamarknad här uppe i norr och jag är glad över att vi nu är etablerade som bostadsaktör i Malmfälten, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef norr, i ett pressmeddelande.

Av de två avtal som Lindbäcks sedan tidigare tecknat med LKAB och TOP bostäder, så är ett redan igång. Tillsammans med två nya avtalen kommer företaget under det närmaste halvåret att ha påbörjat bygget av alla 261 lägenheter innan hösten. Preliminär inflyttning beräknas ske under årsskiftet 2018 till 2019, samt våren 2019.

När det kommer till Kiruna planerar Lindbäcks att starta upp två projekt under försommaren åt Riksbyggen och Kirunabostäder.

– Uppdragen i Repisvaara har samtliga avropats genom det ramavtal som Lindbäcks har med LKAB för bostadsproduktion i Malmfälten. Vi ser en stor efterfrågan i Malmfälten de kommande åren i och med stadsomvandlingen och det känns bra att vi får vara med och skapa bra boende med hus som genomgående, säger Mikael Thorgren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406