23948sdkhjf

Så ska Vårväderstorget förändras

Nya öppnare ytor, fler sittplatser och valmöjligheter ska göra området tryggare.
Vårväderstorget i Göteborg ska få ett ansiktslyft. Det snart 60 år gamla torget ska bli mer öppet, lättillgängligt och på så vis även tryggare. Det framkommer i ett pressmeddelande.

Torget som det ser ut idag är utformat i italiensk stil. Det består av tre nivåer som knyts ihop med branta passager.

– Vårväderstorget är fint med sina olika etager, men det är branta trappor emellan. Vi har länge funderat på hur vi skall kunna lösa tillgängligheten bättre mellan planen. Det skall bli så spännande att se torget få en ännu bättre funktion, säger Hanna Gole, centrumutvecklare på Göteborgslokaler, i pressmeddelandet.

Arbetet startar i mars efter en dialog med torgets handlare om en ombyggnation. Den stora anledningen är det idag är svårt att ta sig fram med rullator och barnvagn – något kommunen vill ändra på. Exempelvis så kommer två nya ramper med mer behaglig lutning att tillkomma. Man ska även göra ytorna mer öppna och det ska komma fler valmöjligheter för att ta sig fram. Vid ramperna ska sittplatser att sättas upp.

Och även marken i sig ska få ett lyft. Man planerar att lägga om den med nya betongplattor och de smågatstenar som finns idag kommer att läggas i samma mönster som tidigare. Dessutom ska det tillkomma planteringsurnor, en ny lekbåt och konstverket som idag pryder torget ska få en ny placering.

– Arbetet sker i olika etapper. Men alla butiker kommer att vara öppna som vanligt under hela byggtiden. Ibland kommer besökarna bara att få ta en annan väg för att komma fram, säger Emelie Karlsson projektledare på trafikkontoret.

I höst kommer nya torget att invigas, lagom till att det blir 60 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078