23948sdkhjf

NCC bygger Västlänksetapp för miljardbelopp

Företaget har fått i uppdrag att arbeta med Station Centralen.
NCC har fått uppdraget av Trafikverket att bygga deletappen Centralen som är en betydande del av Västlänksprojektet. Det omfattar flera moment; en ny bro över E6 i öster, ett järnvägstråg, en bergtunnel genom Gullberget, betongtunnel i lera, den underjordiska pendeltågsstationen Station Centralen strax norr om Göteborgs centralstation samt fortsatt betongtunnel västerut fram till Göteborgsoperan – en sträcka på totalt knappt 2 kilometer.

Och det är inte den enda delen av Västlänken som NCC är involverad i. I november kunde vi rapportera att bolaget , tillsammans med tyska Wayss och Freytag, ska bygga deletappen Korsvägen.

– Att komma in tidigt i projekt av den här storleken ger oss möjlighet att skapa en gemensam förståelse för de utmaningar som ett projekt av den här karaktären kan innebära. Vi kommer att ha ett nordiskt samarbete inom NCC för den här byggnationen där vi bland annat kommer att ta in specialistkompetens på stora nordiska projekt, säger Per Kinell, regionschef Civil Engineering, NCC Infrastructure, i pressmeddelandet.

Man kommer att inleda med förberedande arbeten och i höst startar tunnelarbetet. Projektet ska slutföras under 2026.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125