23948sdkhjf

Arkitekter i Stockholm varslas till följd av sjunkande konjunktur

Charlotta Holm Hildebrand, t f förbundsdirektör för Sveriges Arkitekter: "Det kommer troligen att svänga mera"
De goda åren i byggbranschen är över. Efter tre år med högkonjunktur vänder det nu och flera arkitekter riskerar att förlora sina jobb till följd av arbetsbrist.

– Det kommer troligen att svänga mera, säger Charlotta Holm Hildebrand, t f förbundsdirektör för Sveriges Arkitekter, till Svenska Dagbladet .

Enligt Charlotta Holm Hildebrand är detta en tendens man knappt såg under 2017. Hon uppger att det är mindre kontor som nu kommer att drabbas, och främst i Stockholm där projekt i toppsegmentet påverkas av en sjunkande efterfrågan.

Detta följer efter en period där arkitektbyråernas orderböcker varit fulla för en lång tid framöver. Läget är så fortfarande på många håll i branschen men uppdragen kommer att bli färre och färre.

Charlotta Holm Hildebrand pekar på USA och deras arkitektindex som en måttstock över hur marknaden utvecklas, även globalt. Hon säger att arkitekterna är de som ligger först i konjunkturcykeln.

– Så jag är inte förvånad över att det har börjat gunga lite på sina håll. Det kommer troligen att svänga mera, säger Charlotta Holm Hildebrand till Svenska Dagbladet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078