23948sdkhjf

Här är nya stadsdelen vid Masthuggskajen

Hållbarhet är ledordet när stadsdelen, som ska vara klar 2026, spikats av Byggnadsnämnden.
Området kring Oscarsleden i Masthugget, Göteborg, ska förvandlas till en helt ny stadsdel. Cirka 1300 bostäder ska uppföras och byggstart är 2019. År 2026 ska allt vara klart.

Förutom lägenheter, ska även handel, kontor, hotell och två förskolor att komma på plats. Detaljplanen godkändes redan i februari av Byggnadsnämnden och det som saknas är ett godkännande av Kommunfullmäktige.

– Området består idag till största del av parkeringsplatser, men även värdefull bebyggelse som exempelvis Folkets Hus, Frilagerhuset och kontorsbyggnader som är viktiga att bevara, säger Marie Rörstad, biträdande projektledare på Stadsbyggnadskontoret, till Göteborgdirekt .

Hälften av alla lägenheter som byggs ska bli hyresrätter. Man satsar på ”rimliga månadshyror” för 10 procent av lägenheterna där en trea kommer att ligga på max 6000 kronor.

– Det ska inte bara bli tvåor och treor, säger Emmali Jansson (MP), ordförande för Byggnadsnämnden, till Göteborgdirekt.

Planerna för området i sig i stora. Man kommer att bygga en konstgjord halvö ut i vattnet för att göra plats åt bostäder och verksamheter. Utöver detta kommer parkeringen framför Frilageruset att förvandlas till park, gång- och cykeltrafik prioriteras samt att platsen blir startstation för linbanan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078