23948sdkhjf

De är först ut i Sverige med solceller på alla nya lägenhetshus

Initiativet ska spara 133 ton koldioxid – varje år.
Först ut med solceller på samtliga nya lägenhetshus i Sverige blir Boklok. Det meddelar företaget i ett pressutskick. Initiativet sker i samarbete med Ikea Group och idén är att göra solenergi tillgänglig för fler.

Projektet drar igång från och med oktober 2018 då alla lägenheter som säljs inom Boklok-konceptet ska vara utrusade med solceller. Vidare avser initiativet även alla lägenheter som byggs från och med 2019.

– Vi är den första bostadsbyggaren som tar steget fullt ut och utrustar alla våra nya lägenhetshus med solceller. Det här är vårt kanske viktigast beslut hittills i BoKloks historia. Och det är bara början, vi vill på sikt att våra kunder ska kunna bli helt självförsörjande på el, säger Jonas Spangenberg, vd på Boklok, i pressmeddelandet.

Energin som genereras från solcellerna kommer att driva ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Om det blir överskott matas detta ut i elnätet.

Tanken är att installera 4500 solpaneler varje år. På så vis ska man spara 133 ton koldioxid.

– Vi vill tillsammans göra det möjligt för BoKloks kunder att få kontroll över sin egen energiförbrukning, spara pengar och leva mer hållbart. I samarbetet med Boklok kombinerar vi våra kunskaper. Det här samarbetet kan bidra till att öppna upp för nya marknader och göra ren energi tillgänglig för många fler, vilket gynnar våra kunder, våra affärer och inte minst vår planet, säger Alejandro Castro Pérez, affärsansvarig för Ikea Home Solar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078