23948sdkhjf

Kinesiska pengar ska inte alls betala järnväg mellan Stockholm och Oslo

Den utpekade organisationen säger sig vara helt ovetande.
Tidigare i år kunde vi rapportera om att kinesiska China Association for Promoting International Economic & Technical Cooperation visat intresse för snabbjärnväg mellan Stockholm och Oslo. Detta visar sig vara falskt, skriver Sveriges Radio .

Enligt SR säger sig den kinesiska organisationen vara ovetande och att de inte alls skickat en delegation.

– Vår organisation har inte skickat någon delegation. Är du säker på att det är vi? ska en person med anknytning till China Association for Promoting International Economic & Technical Cooperation ha sagt till Sveriges Radio.

Däremot är det samma organisation som det rapporterats om. Men man förnekar all typ av inblandning. Organisationen uppger också att Huang Xin, som blev intervjuad i norska Dagsavisen, inte alls är vice ordförande hos dem. Personen ska istället ha blivit straffad av kinesiska myndigheter för att ha använt ”Kina” i organisationens namn.

Anledningen är att organisationer i Kina inte fritt får säga att man representerar staten. Därför får ord som ”Kina”, ”Kinesiska” eller ”Nationell” inte användas utan tillstånd. Kinesiska staten ska ha stoppat China Association for Promoting International Economic & Technical Cooperations aktiviteter under en period om 3 månader, vilket rapporterades på nyhetsportalen Chinanews den 18 augusti 2017.

Några kinesiska pengar för järnväg mellan Stockholm och Oslo ser det därför inte ut att blir.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125