23948sdkhjf

Miljonkrav väntar Tage & Söner

30 miljoner kronor. Så hög är notan VKIAB skickat till byggföretaget – till följd av förseningen av Gummifabriken.
Det var den 16 oktober 2017 som Värnamo Kommunala Industrifastigheter (VKIAB), i folkmun Gummifabriken, sa upp sitt kontrakt med Tage & Söner – bolaget som var generalentreprenör för nya Gummifabriken.

Anledningen var förseningar och den planerade invigningsveckan fick läggas på is. Därför kom man fram till slutsatsen att ett byte av entreprenör var ett måste; annars skulle bygget aldrig bli klart.

Från Tage & Söners sida höll man inte med. Företagets vd ansåg att rättslig grund för avslut av kontrakt inte fanns varvid en juridisk konflikt uppstått, skriver VN.se .

Och sedan oktober har VKIAB lagt på locket. Dock kvarstår deras krav – för varje försenad vecka ska avtalet vitesbeläggas med 1,5 miljoner kronor. Och det skulle ha blivit klart redan den 30 juni 2017.

Det finns med andra ord en enorm risk för att det blir en dyr historia för Tage & Söner. VKIAB har dock inte varit omöjliga, enligt dem själva.

– Det är från den 1 juli som gäller. Det skulle ha varit färdigt 30 juni. Det vi sa däremot där var, att som en morot, om de blev färdiga till invigningen, kunde vi tänka oss att avstå från vitet under den perioden, säger Tobias Hörnqvist, vd för VKIAB, till VN.se.

Invigningsveckan har dock passerat och vitet blir bara högre och högre. VKIAB har så här långt skickat en nota på 30 miljoner kronor. Kravet avser från förseningen till att byggnadens restaurang kunde tas i bruk i december. Vad som händer nu är oklart.

– Vi har inget slutdatum än, som vi kommunicerar, säger Tobias Hörnqvist till VN.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099