23948sdkhjf

Fortsatt krångel med Linköpings nya simhall

NCC skulle ha byggt men inget är klart. Tidsplanen är dock fortfarande 2021.
Det var i december 2016 som Building Supply kunde rapportera att NCC, tillsammans med Lejonfastigheter, skulle bygga Linköpings nya simhall. Men enligt en ny artikel från Corren verkar det inte alls vara spikat. Tvärtom verkar man inte veta vem som ska bygga.

Och bygget har en lång historia av krångel. Samtalet om en ny simhall började redan på 1990-talet. 2012 klubbade man dock att det skulle bli av och sedan dess har platsen ändrats och budgeten spräckts. NCC har också fått kritik för att ha gjort ”ett dåligt jobb”.

– Visserligen är det alltid svårt när man ska uttala sig om sig själv. Men vi tycker inte att vi har gjort ett dåligt jobb, säger Anders Johansson, avdelningschef på NCC, till Corren.

I intervjun förklara han även varför budgeten inte kunnat hållas och varför beskedet om ökade kostnader kom så sent.

– Det fanns inget färdigt underlag framme förrän i november förra året. Först då visste vi egentligen hur simhallen skulle se ut och förutsättningarna för det. Först då kan man sätta sig och börja göra en kostnadsberäkning, säger Anders Johansson till Corren.

2021 är fortfarande datumet man siktar på. Vem som kommer att bygga återstår dock att se. NCC uppger att de fortfarande är intresserade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079