23948sdkhjf

NCC bygger Västerås nya innebandyarena

Den nya anläggningen kommer att rymma 1200 personer.
Västerås ska få en ny innebandyarena i området Rocklunda. Nu skriver NCC i ett pressmeddelande att man fått uppdraget av Rocklunda Fastigheter AB att bygga den.

– Vi ser att Rocklundaområdet har alla möjligheter att verkligen sätta Västerås på kartan när det gäller idrottssatsningar. Den nya innebandyarenan är efterlängtad och blir ett välkommet tillskott i vår vision om att utveckla dagens Rocklunda för att möta framtidens behov, säger Jan-Erik Lahti, fastighetschef på AB Arvid Svensson som äger Rocklunda Fastigheter AB.

Arenan kommer att anpassas för innebandy i den högsta serien – Svenska Superligan. Den kommer att få två planer samt två hallar; en med läktare för 1200 personer och en träningshall. Och även om den byggs med innebandy som fokus, kommer arenan även att användas till andra evenemang, exempelve konserter. Då kommer lokalen att rymma 2000 personer.

– I NCC har vi stor erfarenhet av att bygga idrottshallar, vilket bidrar till en smidig och kostnadseffektiv byggprocess. Nu ser vi fram emot att bidra till det växande idrottslivet i Västerås, säger Ulf Ericsson, produktionschef NCC Building.

Arenan beräknas så klar i januari 2020. Ordervärdet från Rocklunda Fastigheter AB uppgår till 105 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14