23948sdkhjf

Svevia bygger kaj i Härnösand

Den nya kajen ska ersätta betongditon vid norra sundet i staden.
Inför båtsäsongen i Härnösand ska en helt ny kaj i trä stå klar. Den ska både ha kvällsbelysning, nya anläggningar för fritidsbåtar och bakom projektet står Svevia. Det framkommer i ett pressmeddelande.

Svevia ska riva den gamla betongkajen och anlägga en helt ny. Den kommer att ligga vid norra sundet i centrala delarna av Härnösand.

– Vi är redan i full gång med arbetet och har börjat slå ner de träpålar som vi sedan ska bygga den nya kajen på. Det kommer att bli ett handikappanpassat trädäck. Vi ska också installera ny belysning som kommer att göra det till ett trevligt promenadstråk för alla oss som gillar båtar, säger Magnus Skoglund, Svevia, i pressmeddelandet.

Förutom fritidsbåtar är platserna i kajen avsedda för Sjöräddningssällskapet. Det kommer även att finnas en båtserviceanläggning med mack, tvätt och tillgång till färskvatten. Båtägare kommer dessutom kunna tömma såväl latrin om spillvatten.

– Förutom själva kajen med tillhörande anläggningar ingår det också en del VA-ledningar och återställningsarbete av ytor och cykelbanor intill kajområdet. Allt ska vara klart till sommarens båtsäsong.

Ordervärdet på projektet uppgår till 10 miljoner kronor och ska vara klart till midsommar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125