23948sdkhjf

Göteborg gästades av Kommittén för modernare byggregler

Gruppen som jobbar för mer moderna byggregler är på Sverigeturné.
I förra veckan gästades Göteborg av Kommittén för modernare byggregler – den grupp som av Näringsdepartementet är utsedd för att modernisera byggregelverket och därmed gynna ökad konkurrens och ökat bostadsbyggande.

I Göteborg besökte man bostads- och forskningsprojekten HSB:s Living Lab och Riksbyggens bostadsrättsförening Viva, skriver kommittén i ett pressmeddelande. Under måndagen är det Gävle som gästas.

– Göteborg är intressant eftersom det är en stad som ligger långt fram när det gäller innovationer och forskning kring boendet, säger Kurt Eliasson, utredare i Kommittén för modernare byggregler, i ett pressmeddelande.

Många berättade om sin frustration över dagens byggregler. Att de är svårtolkade och ibland motstridiga. Två exempel på vad som togs fram är tillgänglighet och ljusinsläpp.

– I nuläget hämtar vi in information och lyssnar till olika synpunkter. Vi jämför även med andra länder, tar del av forskning och gör egna undersökningar. Därefter ska vi se över hur regelverket kan moderniseras, säger Kurt Eliasson.

Efter Gävle kommer kommittén även att besöka Karlstad, Jönköping, Umeå, Malmö, Uppsala, Kiruna och Knivsta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078