23948sdkhjf

Storsjö Strand blir dubbelt så stor – tack vare en andra byggetapp

Företagen står i kö för att få bygga Storsjö Strand i Östersund. Och projektet ser ut att bli mer omfattande än man tidigare trott.
20 stycken byggföretag har lockats till Storsjö Strand, tack vare den andra etappen, skriver LT . Det innebär att den tilltänkta ytan för bostäder blir dubbelt så stor.

Och enligt Bengt Gryckdal, mark- och exploateringschef på Östersund kommun, är Östersund kommun hut nu uppe i detaljplanering. Den ska vara klar för samråd i mars-april. Därefter är processen igång på riktigt.

Totalt handlar det om sex kvarter som är aktuella för bebyggelse i den andra etappen. Hur det ska byggas kommer att formas fram sedan, och då av utvalda byggföretag.

– Det kan bli en större variation av byggnadstyper. Till viss del kommer det att finnas inslag av det som kallas stadsradhus, säger Bengt Gryckdal till LT.

Förutom bostäder kommer även en stadsdelspark att anläggas. Tanken var att lägga den på konstgjord mark i vattnet, men då processen är för komplicerad och att det skulle dra ut på tiden, kommer man att använda sig av befintlig landmassa.

– Vi håller oss på torra land så mycket vi kan i etapp två men en stadsdelspark ska det bli ändå. Stadsparken blir en viktig byggsten i den nya stadsdelen Storsjö Strand, säger Bengt Gryckdal till LT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093