23948sdkhjf

Veidekke bygger 600 nya bostäder i Solna

Norska byggföretaget har köpt mark för 1,3 miljarder kronor.
I Solna ska en helt ny stadsdel att byggas. Den kommer att utgå från Solnavägen, strax sydväst om Solna centrum, och förses med 600 nya bostäder, butiker och förskola. Dessutom kommer den i direkt anslutning med nya tunnelbanestationen i Haglund. Det framkommer ur ett pressmeddelande.

Veidekke är intressent och kommunstyrelsen förväntas den 19 februari att fatta beslut om både principöverenskommelse och markanvisning. Veidekke kommer även att placera sitt nya Sverigekontor på platsen.

– Vi tar härmed ytterligare ett steg mot att förverkliga visionen om att göra Solnavägen till en levande stadsgata. De nya stadskvarteren får en central placering med attraktivt läge för både boende och företag, i direkt anslutning till nya tunnelbanebanestationen i Hagalund, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad, i pressmeddelandet.

Ytmässigt rör det sig om 23 000 kvadratmeter kontor, 52 000 kvadratmeter bostäder och 4000 kvadratmeter lokaler. 15 procent av alla lägenheterna kommer att vara av modell större och ett LSS-boende, en förskola och 14 sociala lägenheter ska på plats.

1,3 miljarder har Veidekke betalat och en del av dessa går till finansieringen av den nya tunnelbanestationen.

Bygget beräknas komma igång under 2020. Första etappen bostäder bedöms vara färdiga för inflyttning 2024.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079