23948sdkhjf

Sisab bygger en ny förskola på Hägerstensåsen

Byggnaden kommer ha kapacitet för åtta avdelningar och enligt stadsbyggnadskontoret är det ”den bästa platsen” för en förskola i stadsdelen. Det framkommer i ett pressmeddelande.
– Våra barn förtjänar det bästa och här får vi en lyckad kombination av SISAB:s smarta fastighetslösningar och en tomt som är perfekt för barnens lek och lärande, säger Olle Burell (S), skolborgarråd och ordförande för Sisab, i ett uttalande.

På tomten har det tidigare stått en tillfällig paviljongförskola. Dock gör det växande behovet av förskoleplatser i stadsdelen att man behöver en permanent, större lösning.

Förskolan kommer att vara yteffektiv. Man har valt att bygga tre våningar för att även kunna maximera utemiljön för barnen. På tredje våningen i förskolan kommer storkök, personalutrymmen och fläktrum att finnas. Resterande två våningar är dedikerade helt till barnen.

– Det är en ovanlig placering av köket men det ordnar vi med bra transportvägar och smarta hisslösningar, säger Claes Magnusson, vd för Sisab.

Första spadtaget till förskolan tas på torsdagen 8 februari klockan 13. I augusti ska den stå klar och totalkostnad för projektet ligger på 55,5 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093