23948sdkhjf

Detaljplanen för Masthuggskajen får grönt ljus

Det nya området som blir en del av Älvstaden är ett steg närmare verklighet.
Byggnadsnämnden har nu godkänt detaljplanen för Masthuggskajen. Det innebär att området, som ligger mellan Järntorget, Långgatorna och hamnen, kommit ett steg närmare bebyggelse.

Tanken är att 6000 arbetsplatser, 1300 bostäder, skolor, hotell och restauranger ska växa fram i det nya området. Stena Fastigheter är ett av bolagen som ska arbeta med utvecklingen och har 500 hyresrätter och bostadsrätter, samt 25 000 kvadratmeter kommersiell yta i pipen.

– Nu tar vi ytterligare ett kliv framåt i utvecklingen av Masthuggskajen, vilket känns väldigt roligt, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg, i ett pressmeddelande.

Masthuggskajen kommer att bli en del av den helt nya stadsdelen Älvstaden och ingår i detaljplanen för Järnvågsgatan. Nu ska ärendet tas vidare till Kommunstyrelsen för godkännande och därefter till Kommunfullmäktige för antagande.

Masthuggskajen utvecklas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078