23948sdkhjf

Svenska betongbranschen går starkt framåt

Över 6 miljoner kubikmeter producerades under 2017.
Den svenska betongbranschen är välmående och växer så att det knakar. Det skriver branschorganisationen Svensk Betong i en rapport.

I utskicket står bland annat att det var en fortsatt uppgång på cirka 7 procent under 2017. Själva produktionen av betong ökade till över 6 miljoner kubikmeter.

– Senaste åren har vi sett en kraftigt ökad efterfrågan på betong i Sverige, en utveckling som har fortsatt även under 2017. Signalerna från våra medlemsföretag är att de jobbar för högtryck, har välfyllda orderböcker och att det är en stark efterfrågan på betong, säger Malin Löfsjögård, VD för Svensk Betong, i pressmeddelandet och tillägger:

– Inte minst med tanke på att det under flera år framåt kommer att finnas en stor efterfråga på nybyggda bostäder i stora delar av Sverige så hoppas vi på en fortsatt hög efterfråga på betong. Även om Sverige Byggindustriers prognos från hösten indikerar en sänkt takt i bostadsbyggandet under 2018 befinner vi oss på en hög nivå gällande nyproduktion av bostäder jämfört med tidigare år. Merparten av flerbostadshusen byggs i betong vilket ger förutsättning för en fortsatt god efterfrågan på betong de kommande åren i Sverige även om takten skulle minskas.

Rapporten som datan kommer ifrån kallas för Betongindikatorn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063