23948sdkhjf

Skanska investerar mångmiljonbelopp i Täby Park

Byggföretaget knuffar in 250 miljoner kronor i det som ska bli en helt ny stadsdel.
I ett pressmeddelande skriver Skanska att man investerar ytterligare 250 miljoner kronor i Täby Park, Stockholm – tidigare känd som Täby Galopp.

Affären är en fortsättning på den investering som Skanska gjorde tillsammans med JM under våren 2011. Då förvärvade de båda företagen Svensk Galopp Fastighets AB tillsammans och delade på aktierna.

Planen är nu att fastställa köpeskillingar i takt med att detaljplaner erhålls. För Skanskas del avser det främst de 400 bostadsrätter och 150 hyresrätter som ska byggas i huvudstaden.

– Stockholm är i stort behov av fler bostäder för att kunna fortsätta utvecklas som en attraktiv stad. Tillsammans med Täby kommun och JM får vi möjlighet att utveckla en helt ny stadsdel där tusentals människor kommer bo, leva och arbeta, säger Anna Galli, vd, Täby Park Exploatering AB, och tillika affärsutvecklingschef, Skanska Fastigheter, i pressmeddelandet.

Det rör sig om ett markområde på cirka 70 hektar. Enligt planprogrammet kommer det dessutom att utvecklas en helt ny stadsdel med runt 6000 bostäder, men även butiker och arbetsplatser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094