23948sdkhjf

Kalmar förser byggprojekt i Stockholm med energi

Avtalet mellan partnerna sträcker sig 20 år in i framtiden.
Kalmar Energi ska under minst 20 år producera el till två kontorsbyggen i Stockholm. Det är Skanska som företaget knutit ett avtal med och värdet ligger i mångmiljonklassen. Det skriver Barometern .

Avtalet innebär i korta drag att en ny etapp av Törneby Solpark vid Kalmar Öland Airport byggs. Det rör sig om 5000 kvadratmeter solceller till en kostnad av cirka 8 miljoner kronor. Den i sig ska förse de två byggena – Sthlm New 03 i Hammarbyhamnen och kontorshuset Solna United. Båda ska stå färdiga under 2019.

– Att under så lång tid leverera energi till en specifik anläggning är något nytt. Det är Skanska som driver den utvecklingen för att få höga miljövärderingar i sina fastigheter, säger Staffan Larsson, marknadschef på Kalmar Energi, till Barometern.

Drygt 75 procent av energin från den nya etappen kommer att gå till de nya kontoren i huvudstaden. Resterande 25 procent går till Emmaboda Energi och miljö samt ett antal mindre konsumenter.

Och för att framtidssäkra kommer det finnas ytterligare utrymme för en till etapp.

– Skanska bygger mycket hus och har många kunder som efterfrågar sådana här lösningar. Vi hoppas och tror att vi ska hitta fler projekt tillsammans, säger Staffan Larsson, till Barometern.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094