23948sdkhjf

Påbörjat bygge av flygplats i Sälen kan stoppas

Ett utgånget beslut från mark- och miljödomstolen kan stoppa den nya flygplatsen i Sälenfjällen. Men bolaget bakom hoppas kunna få förlängt miljötillstånd.
Om drygt två år är det tänkt att turister ska kunna landa på den nya flygplatsen i Sälenfjällen. Dock har oväntad problematik uppstått – bygget kanske inte ens får slutföras. Det skriver SVT Nyheter i Dalarna .

Orsaken till problemet är det miljötillstånd som Scandinavian mountains airport, bolaget bakom flygplatsen, fick för cirka fem år sedan av mark- och miljödomstolen. Då trodde bolaget att det skulle räcka med att gräva ett hål, något som nu visar sig inte stämma. Istället kräver beslutet att flygplatsen är i drift när beslutet går ut och det är om bara några veckor.

Första spadtaget till flygplatsen togs i höstas. Det är med andra ord en lång väg kvar innan en fungerande anläggning är på plats. Av den anledningen krävs ett nytt beslut. Om det blir ett nej riskerar stora värden som redan satsas att gå upp i rök, menar Scandinavian mountains airport.

Beslutet väntas komma om några veckor. Enligt SVT Nyheter i Dalarna har det inte kommit in några protester.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078