23948sdkhjf

Riksbyggen sluter avtal med 3D-byrån Wec360

Tillsammans ska de erbjuda köpare en visuell upplevelse av bostäder – redan innan de byggts.
Förra året skrev vi om 3D-byrån Wec360 vars kundbas bland annat bestod av Peab och Skanska. Nu meddelar Riksbyggen i ett pressmeddelande att de, tillsammans med Wec360, kommer att erbjuda hyresgäster och bostadsköpare en digital ”lägenhetsväljare”. Den kommer att användas i samtliga av Riksbyggens bostadsprojekt.

Avtalet företagen emellan omfattar flera av de visualiseringslösningar som Wec360 tagit fram. Bland dessa finns både vr-teknik (virtuell verklighet) och ar-teknik (förstärkt verklighet). Med hjälp av dem kommer lägenhetsköparen eller hyresgästen kunna få en uppfattning om hur bostaden kommer att te sig, men även kvarteret – redan innan allt är byggt.

– Vi vill att våra kunder skall känna att de har allt det beslutsunderlag de behöver för att känna sig trygga när de tar beslut om sin framtida bostad. Med Wec360:s hjälp kan vi erbjuda kraftfulla och lättanvända verktyg som gör det enkelt för kunderna att få en riktigt bra överblick och förståelse av sitt blivande boende, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad, i pressmeddelandet.

Mattias von Corswant, grundare och styrelseordförande i Wec360 tillägger:

– Vi utvecklas tillsammans med våra kunder och den bransch de verkar i. Ett sådant här samarbete gör att vi får möjligheten att arbeta nära Riksbyggen. Det är ovärderligt för vår teknikutveckling, där vi behöver förstå både byggbranschens och bo- stadsköparnas utmaningar och behov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078