23948sdkhjf

Bygget av Förbifart Stockholm pausas – till följd av dispyt

Krångel med digitala handlingar har lagt bygget på is. Men förhoppningen är att man kan börja arbeta vidare redan i vår.
Arbetet med Förbifart Stockholm pausas tillsvidare i Häggvik. Anledningen är en tvist mellan NCC och Trafikverket. Det framkommer ur i ett pressmeddelande. Pausen har pågått sedan tre veckor tillbaka. Delen i Häggvik avser den nordliga slutpunkten för förbifarten.

"Oenigheten handlar om det underlag som ligger till grund för byggets genomförande. Just nu pågår en dialog mellan parterna för att få en gemensam bild av problemet", skriver Trafikverket i pressmeddelandet.

NCC själva menar att det saknas fullständiga digitala handlingar. Företaget menar att det medför risk för fel som gör att kostnaderna ökar. Det säger Bertil Schmidt, projektchef på NCC, till Svenska Dagbladet .

– När vi nu ska sätta igång med permanenta konstruktioner, den färdiga vägen så att säga, vill jag ha tillgång till hela projekteringen. Annars finns risken att vi börjar bygga i fel ände. Jag är orolig för skattebetalarnas pengar", säger han till tidningen.

Däremot bör pausen inte påverka byggtiden av förbifarten. Trafikverkets Johan Brantmark tror att arbetet kommer igång igen under våren.

– Jag tror absolut att vi kommer igång igen under våren. Uppehållet ska inte påverka tidsplanen", säger han till Svenska Dagbladet.

Förbifart Stockholm ska gå från Kungens Kurva till Häggvik och bli 21 kilometer lång. Planen är att vägen ska kunna trafikeras 2026.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111