23948sdkhjf

Serneke blir ny delägare i Fjätervålens fjällanläggning

Företaget vill förädla anläggningen samt skapa ett utbildningscentrum för de anställda.
Under Fjätervålen AB:s årsstämma i helgen, bestämdes det att Serneke blir delägare till 40 procent i företagets fjällanläggning. Investeringen ligger på 10 miljoner kronor. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Sernekes vision för satsningen är att förädla anläggningen samt skapa ett utbildningscentrum för de som är anställda.

– Vi ser att Fjätervålen är en riktigt fin skidort med många bra värden men som måste förädlas för att vara långsiktigt hållbar. En sådan förädling kostar tid, resurser och engagemang och det kan Serneke erbjuda, säger Ola Serneke, vd och koncernchef för Serneke Group, i pressmeddelandet.

Satsningarna kommer att beslutas och planeras tillsammans med övriga ägare.

– Vår ambition är inte att överexploatera området. Vi ser snarare en möjlighet att utveckla Fjätervålen till en riktigt bra rekreations- och utbildningsdestination och behålla mycket av den själ som redan finns i anläggningen, säger Ola Serneke i pressmeddelandet.

I dag är cirka 400 personer, som på något vis har koppling till Fjätervålen, ägare till anläggningen. Driften står Fjätervålen AB för, som nu kommer att ha Serneke som delägare. Utöver anläggningen finns cirka 250 privatägda stugor i området.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.41