23948sdkhjf

Skånska byggvaror ska sänka kostnaderna

Ägaren Byggmax omstrukturerar verksamheten för att förbättra lönsamheten.
Byggmax omstrukturerar företaget Skånska byggvaror. Målsättningen är att höja lönsamheten. En fokusering av verksamheten sker mot det man kallar "garden living", det vill säga uterum, växthus och tillbehör för trädgårdsbyggnader.

Allt krut ska läggas på kärnverksamheten som är lönsam, den digitala kompetensen ska stärkas och de operativa kostnaderna sänkas.

Till följd av åtgärderna belastas Byggmax resultat i det fjärde kvartalet med en engångskostnad på 50 miljoner kronor. Hälften av detta påverkar kassaflödet. Den beräknade tiden för pay-off är 2,5 år.

För 2018 bedöms Skånska byggvarors operativa kostnader kunna sänkas. Försäljningen väntas också bli lägre till följd av minskad marknadsföring av produkter som inte är en del av kärnverksamheten. Det ska innebära att året avslutas med en starkare och mer lönsam verksamhet, heter det.

Exempel på kategorier utanför kärnverksamheten inkluderar till exempel dörrar, fönster, garagedörrar, arkivskåp, badrumsmöbler, bastu, förvaring, och garderober.

– De åtgärder vi nu genomför är ett viktigt steg mot att skapa en modern ledare inom “garden living”. 2018 blir ett omställningsår för Skånska byggvaror, säger Mattias Ankarberg, vd för Byggmax group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093