23948sdkhjf

Hon bli ny chef för Statens fastighetsverk

Under torsdagen utsåg regeringen Ingrid Eiken Holmgren till ny generaldirektör för Statens fastighetsverk.
Ingrid Holmgren tillträder den nya tjänsten den 20 februari 2018, senast kommer hon från tjänsten som vd för Mäklarsamfundet.

– Det känns meningsfullt och roligt att leda en verksamhet med stor samhällsbetydelse. Våra kulturhistoriska byggnader och miljöer ska hållas levande och väcka stolthet hos allmänheten och förvaltas så att de finns kvar för kommande generationer, säger Ingrid Eiken Holmgren, i ett pressmeddelande.

Den tidigare generaldirektören för Statens fastighetsverk Björn Anderson fick gå från sin tjänst efter misstanke om inblandning i en korruptionshärva som TV4:s Kalla fakta avslöjade våren 2017.

Regeringen utsåg Birgitta Böhlin till vikarierande generaldirektör för myndigheten. Och i går stod det klart att det blir Ingrid Eiken Holmgren, tidigare bland annat statssekreterare vid Kulturdepartementet, som blir ny generaldirektör för myndigheten.

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund kommenterar rekryteringen:

– Jag är glad att Ingrid Eiken Holmgren har tackat ja till uppdraget som generaldirektör och chef för Statens fastighetsverk. Hennes tidigare yrkeserfarenhet från både den privata sektorn och från chefs- och ledarbefattningar inom den statliga sektorn, liksom hennes sakkunskaper på fastighetsområdet, gör henne till en mycket lämplig generaldirektör för Statens fastighetsverk, säger han i ett pressmeddelande.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094