23948sdkhjf

JM:s byggnader Svanenmärks

Byggprojekt som projekteras från och med 2018 kommer att Svanenmärkas.
Alla JM:S egna bostäder ska nu miljömärkas med Svanen, uppger bolaget i ett pressmeddelande. I Sverige fick bolaget sin grundlicens av Svanen i slutet av december, licenserna för Norge och Finland uppges bli klara någon gång i januari.

Det är de byggnationer som bolaget börjar projektera under 2018 som omfattas av märkningen, tidigare byggnader kan inte märkas retroaktivt.

Miljömärkningen innebär att Svanen kommer att granska byggbolagets miljöarbete. Bland annat kommer man att titta på valet av material, att byggnaderna byggs fuktsäkert, har god ventilation och har ett bra insläpp av dagsljus. Bland annat kontrolleras att takstolarnas trä inte kommer från skyddsvärda skogar och att golven inte innehåller farliga kemikalier.

– Det innebär en enorm kraft åt hållbart nordiskt byggande att JM nu klarar Svanens kriterier och bygger Svanenmärkta bostäder i samtliga nordiska länder där de är verksamma, säger Ragnar Unge, vd på Svanen, i pressmeddelandet.

Enligt JM har man sedan flera år genomfört ett metodiskt miljöarbete och man har i dag, enligt bolaget, halverat utsläppen av klimatgaser från nivåerna år 1990. Byggbolagets mål är att utsläppen ska reduceras till noll år 2030.

– Vi är det första nordiska byggbolaget som Svanenmärker hela koncernens produktion av egna bostäder. Det här är ett naturligt steg i vår strävan efter att vara marknadsledande på hållbart boende, säger Johan Skoglund, vd och koncernchef på JM, i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109