23948sdkhjf

Han blir ny vd för Lindab

Ola Ringdahl, närmast Nord-Lock group, blir ny vd och koncernchef.
I september förra året fick Anders Berg lämna vd-posten för Lindab med omedelbar verkan, till följd av styrelsens strategiska översyn av bolaget. Fredrik von Oelreich tog då över som tillförordnad vd.

Nu har Lindabs styrelse utsett Ola Ringdahl som ny vd och koncernchef. Han kommer närmast från samma roller hos Nord-Lock group, som tillverkar patenterade låsbrickor till skruvar, och har innan dess varit regional chef för Capio Healthcare samt flera olika positioner hos Crawford.

Styrelseordförande Peter Nilsson kommenterar rekryteringen genom att peka på hur Ola Ringdahl hos Nord-Lock visat "en djup förståelse" för hur man skapar tillväxt i en komplex och innovativ verksamhet.

Till Dagens industri förklarar ordföranden att fokus kommer att ligga på implementeringen av den strategiska plan som lagts, vilken innebär ett ökat fokus på ventilationsdelen för att på så sätt öka konkurrenskraften.

– Olas utmaning är att snabbt sätta sig in i detta och genomföra väsentliga, kritiska, bitar i detta och öka farten i den genomförandefasen, säger han till Di.

I oktober förra året beslutade styrelsen att utvärdera alternativen för all verksamhet som inte är ventilationsrelaterad, något som även innefattar möjliga försäljningar.

Ola Ringdahls tillträde beräknas ske någon gång under årets första halvår, och som senast i mitten av juli.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11