23948sdkhjf

NCC samarbetar med försvaret

Ett nytt samarbete ska göra det möjligt för NCC:s platschefer och arbetsledare att tidvis tjänstgöra inom försvaret, Försvarsmakten vill också göra det enklare för byggjätten att rekrytera militärer.

NCC och Försvarsmakten har tecknat en avsiktsförklaring för kompetens- och personalförsörjning mellan organisationerna, tanken är att det ska gå att kombinera ett deltidsengagemang inom Försvarsmakten med en anställning hos NCC, heltidstjänstgörande gruppbefäl, soldater och sjömän ska också få möjlighet till en planerad karriärväxling.

– De kompetenser som vår personal får under sin tjänstgöring i Försvarsmakten är mycket gångbara på arbetsmarknaden. Genom att tillsammans arbeta för att erfarenhet från den andra partens organisation ska vara en tydlig merit för individen, får båda organisationerna duktiga medarbetare, säger Klas Eksell, Försvarsmaktens Personaldirektör, i ett pressmeddelande.

Tanken uppges vara att göra det lättare för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden men också att öka mångfalden på arbetsplatserna och underlätta karriärväxling genom yrkeslivet.

De kompetenser som vår personal får under sin tjänstgöring i Försvarsmakten är mycket gångbara på arbetsmarknaden. Genom att tillsammans arbeta för att erfarenhet från den andra partens organisation ska vara en tydlig merit för individen, får båda organisationerna duktiga medarbetare, säger Klas Eksell, Försvarsmaktens Personaldirektör.

Att vi får tillgång till för oss viktiga kompetenser är en del i NCC:s strategi om att bredda vår rekryteringsbas. Vi värdesätter också Försvarsmaktens kompetens och arbete med säkerhet på arbetsplatsen då detta är ett högt prioriterat område för NCC, säger Ann Lindell Saeby, Head of Corporate Relations NCC i samma pressmeddelande.

Enligt NCC ska samarbetet fokusera på befattningar där ledarskap och samarbetsförmåga är viktigt och de fokuserar därför primärt på befattningar som platschefer och arbetsledare samt befattningar inom projektering och installation.

Tanken är också att gemensamt undersöka om det går att etablera en utbildningsverksamhet som ska syfta till att tillföra de branschunika kompetenser som krävs för att personer som verkat inom försvaret ska kunna arbeta för NCC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125