23948sdkhjf

Klart för Karlastadens detaljplan

Detaljplanen för Karlastaden i Göteborg har vunnit laga kraft – nu väntar ansökan om bygglov.
Detaljplanen för Serneke Group och fastighetsinvesteraren NREP:s projekt Karlastaden, som innefattar bygget av det som förväntas bli Nordens högsta hus, har vunnit laga kraft.

I november avslogs de överklaganden som inkommit till mark- och miljödomstolen kring detaljplanen, och eftersom inga ytterligare överklaganden inkommit har detaljplanen nu vunnit laga kraft.

Enligt ett uttalande från Serneke ser man därmed att den officiella byggstarten för Karlatornet närmar sig, men först väntar dock en bygglovsansökan.

– Vi föregriper inte processen, men detaljplanen är så väl förankrad i alla instanser att vi tror att bygglovsprocessen ska följa planen, säger Johan Live, pressansvarig i Serneke Group till TT.

I dagsläget genomför man ett pålningsarbete för tornet, som innebär borrning för och gjutning av 58 pålar. Det förväntas vara klart till sommaren, medan själva Karlatornet beräknas stå klart 2021.

Med sina planerade 73 våningar och en höjd på 245 meter beräknas Karlatornet också bli Nordens högsta byggnad. Hela projektet inkluderat torn och fyra kvarter beräknas kosta 13 miljarder kronor att uppföra, och planeras pågå de närmsta 6-7 åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094