23948sdkhjf

Lyckat försök med bygglovsbil

Närmare 200 personer tog chansen att träffa Uppsalas mobila bygglovshandläggare för att få tips och råd när bygglovsbilen gjorde sin första turné under hösten. Redan nu slår kommunen fast att verksamheten fortsätter i vår.

Den så kallade bygglovsbilen ingår i kommunens satsning på landsbygdsutveckling. Ambitionen är att öka tillgängligheten och förbättra servicen för att göra det lättare för kommuninvånare utanför centralorten att söka bygglov. Verksamheten underlättar även för bygglovsenheten där handläggaren får en chans att se hur det ser ut på plats.

Under premiärsäsongen den gångna hösten besöktes Björklinge, Stavby, Vattholma, Almunge och Ramsta. Förhoppningen är att resultatet ska bli fler bostäder på bra platser på landsbygden utanför centralorten Uppsala.

– En stor fördel med bilen är att handläggarna har blivit mer tillgängliga för de som bor på landsbygden. Bilen är en av våra satsningar för att förbättra för våra kunder. Det känns jätteroligt att meddela att det blir en fortsatt turné i vår, säger Christian Blomberg, avdelningschef för bygglov.

Verksamheten är fortfarande i sin linda och det finns stora möjligheter att med små medel göra mötena mellan bygglovsintresserade och kommunens representanter ännu effektivare i framtiden.

Exempelvis kan de som besöker bilen ta med sig fastighetsbeteckning, foton och skisser om det finns, liksom detaljplan för området och fasadritningar som kan beställas via kommunens hemsida.

– Vi har träffat många förväntansfulla som har tagit kort hemma och som vill få tips och råd hur de kan förverkliga sin dröm. Det är jätteroligt att få hjälpa dem en bit på vägen, säger Menna Hagstroem, bygglovsarkitekt och en av de som mött Uppsalabor under turnén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093