23948sdkhjf

Dubbelt hotellbygge för Serneke i söder

De har slutit avtal med Magnolia produktion AB om att bygga två hotell till ett totalt värde av 424 miljoner kronor.
Serneke har slutit avtal med Magnolia produktion AB om att bygga ett hotell i Lund och ett i Halmstad, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

I Halmstad ska man bygga ett elva våninngar högt hotell till ett ordervärde av 230 miljoner kronor. Hotellet ska bestå av 240 rum, konferensanläggning, restaurang, lounge, takterass och underliggande garage. Hotellet kommer vara placerat i kvarteret Kilot i centrala Halmstad.

Bygget påbörjas under andra kvartalet nästa år och ska stå färdigt i andra kvartalet 2020.

– Vi är oerhört glada att vårt samarbete med Magnolia fortsätter att utvecklas. I och med detta breddar vi oss med ett hotellprojekt som är komplext och ställer höga krav på kompetens och ömsesidigt förtroende, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke bygg i pressmeddelandet.

Hotellet i Lund har ett ordervärde på 194 miljoner kronor. Hotellet kommer att bestå av runt 260 rum, loungeytor, gym och skybar i en byggnad som blir 13 våningar hög. Det kommer att vara lokaliserad i den nya stadsdelen Brunnshög.

Byggstart är även här andra kvartalet 2018 och beräknas ta lika lång tid som bygget i Halmstad.

– Det är mycket trevligt att få ytterligare ett projekt i region syd och att ännu en gång få Magnolias förtroende, vilket tyder på en god kundrelation. Med hotellet i Brunnshög fortsätter vi att bredda vår portfölj med ytterligare ett kommersiellt projekt, säger Tomaz Bodmark, arbetschef på Serneke.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093