23948sdkhjf

Klubban gick varm i Malmö under fredagen

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö stad antog under fredagen detaljplanerna för bland annat en skolbyggnad, 120 studentlägenheter och två sjukhusbyggnader.
Flera stadsbyggnadsprojekt kan nu gå vidare i Malmö efter att Malmö stads stadsbyggnadsnämnd antagit detaljplaner för ett flertal byggnationer, det skriver Malmö stad i pressmeddelanden.

På Malmös sjukhusområde vill man nu bygga två nya byggnader och göra den grönskande parken mer lättillgänglig. Vårdbyggnaderna ska bli höga. De är planerade att bli tio och elva våningar höga, vilket gör att de blir bland de högsta i Malmö.

– Sjukhuset är viktigt för Malmö, en stor arbetsplats och en del av stadens identitet. Området har varit i ständig förändring sedan det byggdes och nu ska det utvecklas för att rymma framtidens avancerade sjukvård, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Skolan som planeras att byggas ut är Malmö idrottsgrundskola. Den ska utökas med en byggnad som ska kunna utvidga elevantalet med 300. I samband med det byggs också en sporthall som ska kunna ta 1 500 åskådare.

En parkeringsanläggning som i dag finns söder om Gamla IP, mellan Carl Gustavs väg och Pildammsvägen ska tas bort och en förskola för 160 barn ska byggas. Man kommer även att anlägga en gång- och cykelbana, vilket gör att den sista biten mellan Hyllie och Triangeln kommer på plats.

Det togs även beslut om en ändring i detaljplanen för Västra hamnen där det planeras att byggas 120 nya studentbostäder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125