23948sdkhjf

Lönsamhetsökningen störst bland små byggföretag

LRF konsults lönsamhetsbarometer visar på stärkt lönsamhet i fyra av sex mätta branscher bland småföretagare. Det innebär den bästa lönsamheten sedan 2012, och byggbranschen ökar mest.
LRF konsult har i sin lönsamhetsbarometer prognostiserat lönsamheten för svenska småföretag under 2017 i branscherna bygg, fastighet, handel, konsulttjänster, service samt transport och logistik, det skriver LRF konsult i ett pressmeddelande.

Det visar sig att fyra av sex branscher har en ökande lönsamhet jämfört med året innan. Totalt sett blir det fjärde året i rad med stärkt lönsamhet för Sveriges småföretag.

Byggbranschen har den största ökningen i lönsamhet. Vilket har gjort att de vänder från förra året, då man backade något. Alla de fyra branscher som har en uppgång det här året når den högsta nivån sedan 2012.

– Sveriges småföretagare gör ett mycket starkt 2017. Efter en tydlig nedgång under 2013 har småföretagen återhämtat sig år för år och är nu tillbaka på ungefär samma nivå som 2012, säger Katarina Hedström Klarin, vd på LRF konsult.

Två av branscherna har en negativ lönsamhetsutvecklingen. Det är handel och fastighet, men förändringen är liten, så totalt sett är det en ökning i lönsamheten för Sveriges småföretagare.

– När småföretagen växer och stärker sin lönsamhet skapas jobb och när det går bra för småföretagen går det bra för Sverige, säger Katarina Hedström Klarin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078