23948sdkhjf

NCC bygger för knapp miljard i Göteborg

NCC har skrivit partneringavtal med Global business gate om att bygga kontor vid Masthuggskajen i Göteborg för 900 miljoner kronor.
NCC har ingått partneringavtal med Global business gate för att bygga nya kontorsbyggnader vid Masthuggskajen som ligger på Göta älvs södra strand, i närheten av Stenas Danmarksterminal. Det är även i nära nära anslutning till den planerade linbanan som ska kunna ta personer över älven.

Global business gate ägs till lika delar av Elof Hansson Fastigheter och tjänstepensionsbolaget Alecta. De kommer tillsammans med NCC att bygga två kontorsbyggnader om 40 000 kvadratmeter. Byggnaderna uppförs på en planerad halvö som sträcker sig 100 meter ut i Göta älv.

– Global Business Gate är en av de största satsningarna för näringslivet i Göteborg de kommande åren och det är jätteroligt att vi fått möjligheten att vara en del av det projektet och driva det som en gemensam partneringaffär, säger Henrik Landelius, sverigechef NCC building.

Projektet genomförs i två faser. I en första fas ska programhandlingar, systemhandlingar och en projekttidplan tas fram. I andra fasen ingår projektering och byggnation.

Projektet beräknas vara klart 2021.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094