23948sdkhjf

Peab lägger sista pusselbiten till Gyllins trädgård

Malmökvarteret får sina 100 sista bostäder och blir med det färdigt.
Peab Markutveckling AB köper fastigheten Katthult 1 i Malmö och ska bygga lägenheter, radhus och parhus. Det blir det sista delen av byggnationerna i kvarteret Gyllins trädgård. Köpeavtalet har godkänts av Malmö stads tekniska nämnd

– Peab får möjlighet att utveckla det sista kvarteret i Gyllins trädgård, finalen på ett av de mest naturnära bostadsområdena i Malmö. Här finns en bra blandning av bostäder för olika behov, säger Julia Berglund, fastighetskontorets projektledare för Gyllins trädgård.

Köpeskillingen uppgår till drygt 32 miljoner kronor för fastigheten. Det blir tre flerfamiljshus med lägenheter på en total yta av 8 100 kvadratmeter, 18 radhus och 2 parhus som byggs.

I området finns i dag 640 bostäder som har byggts i etapper, där Peabs fastighet är den sista som byggs. Detaljplanen för området antogs 2007 och 2010 var de första bostäderna färdiga. Detaljplanen för fastigheten Katthult antogs 2016

– Det känns roligt och inspirerande att få fortsätta med utvecklingen av denna nya och spännande stadsdel i Malmös utkant, säger Martin Nerpin, distriktschef Peab Bostad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062