23948sdkhjf

Ny vd i Bergkvist-Insjön

Anders Nilsson flyttar norrut

Vid kommande årsskifte blir Anders Nilsson ny vd vid Bergkvist-Insjön. Samtidigt lämnar Peter Eklund befattningen som vd efter nästan 15 år. Han kvarstår dock i styrelsen både i Bergkvist-Insjön och i Weda Skog, som svarar för timmerförsörjningen och handel med biprodukter.

Anders Nilsson som tillträder som vd har lång erfarenhet från branschen och kommer senast från uppdraget som platschef vid Södras sågverk i Värö, Sveriges största sågverk. Han har även varit chef vid sågverken i Munksund och Mönsterås.

- Jag ser fram emot att få driva det familjeägda sågverket i Insjön och tar med mig erfarenheten från att ha varit ansvarig får tre olika sågverk i samma storleksordning som Bergkvist-Insjön, säger Anders Nilsson.

Styrelseordförande i Bergkvist-Insjön, Ulf Bergkvist, kommenterar skiftet men att Peter Eklund länge aviserat en önskan om ändrat engagemang i företaget.

- Nu har vi en bra lösning med Anders Nilsson, med i flera år i vår styrelse, som vd och Peter Eklund fortsatt i styrelsen samt engagerad i Weda Skog AB. Det här borgar får kontinuitet även med ny vd för Bergkvist-Insjön.

Som tidigare kvarstår Per-Ragnar Bergkvist som vvd i Bergkvist-Insjön AB och Erik Andersson som vd i Weda Skog AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094