23948sdkhjf

Forskningsinstitut värvar tidigare Strängbetong-vd

Fredrik Holst, närmast vd för AB Strängbetong, blir ny chef för Rise division Samhällsbyggnad.
Det samlade forskningsinstitutet Rise, som består av underkoncernerna Innventia, SP, Swedish ICT och Swerea, rekryterar ny chef till en av sina divisioner.

Fredrik Holst, som i april lämnade posten som vd för Strängbetong, har utsetts till ny chef för divisionen Samhällsbyggnad. Inom divisionen fokuserar man på bland annat på stadsutveckling, infrastrukturlösningar samt funktion och konstruktion.

Inom divisionen finns både CBI Betonginstitutet och enheten Byggteknik.

– Jag ser mycket fram emot att börja arbeta i en organisation som ligger i framkant vad gäller forskning, innovation och hållbara miljöer. Med min näringslivsbakgrund ser jag värdet av att Sverige satsar på ett forskningsinstitut som spänner över många discipliner och skapar nytta för såväl kunder som samhälle, säger Fredrik Holst, som i samband med att han lämnade Strängbetong också avgick som styrelseordförande för Svensk Betong.

Andra tidigare uppdrag inkluderar ansvaret för Consolis (Strängbetong moderkoncern) verksamhet i Lettland och Litauen; vd för Abetong samt medlem i Svenskt näringsliv.

Fredrik Holst tillträder sin nya tjänst i januari nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094