23948sdkhjf

Gärahovs bygg får ny huvudägare

Nya majoritetsägaren har som ambition att hjälpa byggbolaget till fortsatt tillväxt.
Koncernen APP, främst verksamma inom fastighetsutveckling, blir ny huvudägare i bolaget Gärahovs bygg AB, efter att man köpt 50,1 procent av aktierna i byggbolaget. Man köper från de tidigare ägarna, som därmed minskar sitt ägande proportionerligt, men kommer att fortsätta i samma roller som tidigare.

Gärahovs bygg har sitt huvudkontor i Vaggeryd och därtill distriktskontor i Malmö, Jönköping, Linköping och Stockholm. Enligt Anders Öman, APP:s huvudägare och styrelseordförande, kommer man inte att sikta på att utöka antalet kontor, men vill gärna se att bolaget ska fortsätta växa genom att tillföra både kapital och kompetens.

– Utöver att vi omgående förstärker likviditeten i bolaget så förbinder sig APP att vara finansiär i egenutvecklade fastighetsprojekt inom området samhällsfastigheter. Vi ser fram mot att jobba tillsammans med Gärahov och ser många områden som vi kan tillföra resurser, engagemang och kompetens säger Anders Öman i ett pressmeddelande.

Enligt förra årsredovisningen omsatte Gärahov 944 miljoner kronor – mer än en fördubbling från året innan. I dag är man enligt APP uppe på omkring 1,5 miljarder kronor med en innevarande orderstock på cirka 2,5 miljarder kronor. Ett av bolagets mer uppmärksammade projekt är inom utvecklingen av stadsdelen Munksjöstaden i Jönköping.

Från Gärahovs sida ser man den nya huvudägaren, med kontor i Växjö och Stockholm, som en "perfekt partner".

– Vi är i grunden ett Småländskt ägar- och värderingsstyrt bolag. Den här affären betyder inte på något sätt att detta förändras utan vi ser snarare en förstärkt profil i dessa frågor, säger Per Larsson, vd för Gärahovs bygg.

Bägge parter väljer att inte uttala sig om köpesumman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093