23948sdkhjf

170 tjänster försvinner från Lemminkäinen i Sverige och Norge

För att bli mer lönsamma vill Lemminkäinens asfaltsverksamhet minska sina personalstyrkor i Sverige och Norge. Förhandlingar har påbörjats.
I ett pressmeddelande skriver Lemminkäinen att det handlar om 170 heltidstjänster i Norge och Sverige som ska försvinna. Till Entreprenad.com bekräftar företaget att det är 60 tjänster som berörs i Sverige.

Det handlar om en kostnadsbesparing på 5 miljoner euro årligen som företaget anser nödvändig för att kunna öka lönsamheten på de marknaderna. De påpekar att marknaderna ser bra ut men att de behöver skära i kostnaderna för att vara konkurrenskraftiga.

Förhandlingarna är påbörjade och beräknas vara klara vid slutet av första kvartalet 2018.

Lemminkäinen svarar i ett mail till Entreprenad.com att man inte kan uttala sig om var någonstans i Sverige nedskärningarna sker eller vilka yrkeskategorier som berörs, förrän förhandlingarna är avslutade. Det skriver även att de inte kan uttala sig om när omorganisationen kan vara genomförd.

– Vi har skickat förhandlingsframställan till våra fackliga organisationer, skriver Susana Friberg på Lemminkäinen i mailet.

Artikeln har uppdaterats klockan 11.17.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062