23948sdkhjf

NCC gör stort sjukhusbygge i Finland

Två nya sjukhusbyggnader ska byggas åt Uleåborgs universitetssjukhus i Finland. En affär som är värd 705 miljoner kronor för NCC.
NCC har fått i uppdrag att bygga två nya byggnader till Uleåborgs universitetssjukhus. Det handlar om ett kvinno- och barnsjukhus samt första fasen av en helt ny huvudbyggnad. Kunden är kommunen som ansvarar för sjukvårdsdistriktet Norra Österbotten, skriver företaget i ett pressmeddelande.

I projektet ingår också rivning, ett arbete som redan har påbörjats. Själva byggnationen kommer att starta först under hösten 2018 och beräknas bli klart till slutet av 2021. Företaget skriver att design, byggande och inköp kommer att utföras i partnering.

– Vi är stolta och glada över att fortsätta vårt samarbete och gå vidare till byggfasen i Uleåborg. Vi kommer att arbeta utifrån en öppen byggmodell vilket innebär flexibilitet vad gäller att vid behov ändra planerna under byggprocessen. Vi på NCC har goda erfarenheter av att arbeta med den här modellen och är övertygade om att den kommer att ge det bästa slutresultatet, säger Mika Soini, chef för NCC building Finland i pressmeddelandet.
Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203