23948sdkhjf

Inget överklagande mot Karlastaden fick gehör

Mark- och miljödomstolen avslår alla överklaganden som kom in efter antagandet av detaljplanen i somras.
Efter att kommunfullmäktige i Göteborgs stad i juni antagit detaljplanen för Karlastaden kom totalt fem överklaganden in. Samtliga har fått avslag efter att mark- och miljödomstolen i Vänersborg nu lagt sitt beslut.

I de överklaganden som kom in argumenterade man bland annat för att byggnaderna skulle skada karaktär och stadsbild, samtidigt som bebyggelsen skulle förstärka boendesegregationen.

Domstolen bedömer att Göteborgs stad har handlagt ärendet enligt alla regler, och att man har hållit sig inom det handlingsutrymme man har vid detaljplaneläggning. I beslutet av avslå överklagandena skriver man att:

"Domstolen anser att de invändningar som har framförts av klagandena mot detaljplanen inte utgör tillräckliga skäl för att upphäva antagandebeslutet. Det har inte heller i övrigt framkommit något som utgör skäl att upphäva beslutet. Överklagandena ska därför avslås."

Enligt Ola Serneke, vd för Serneke Group som är med och utvecklar stadsdelen, tar man nu nästa steg mot en byggstart.

– Även om vi varit optimistiska inför domstolens beslut, känns det bra att komma vidare mot en officiell byggstart. Göteborg behöver fler bostäder och en dynamisk stadsutveckling, säger Ola Serneke i ett pressmeddelande.

Karlastaden kommer utöver Karlatornet, som beräknas bli Nordens högsta byggnad, bestå av cirka 2 000 lägenheter och planeras ta 6-7 år att slutföra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08