23948sdkhjf

Stark oktobermånad för bygghandeln

Enligt branschorganisationen Byggmaterialhandlarnas bygg- och järnindex var det en ökning i försäljningen av byggmaterial under oktober månad, jämfört med samma period året innan.
Försäljningen i av byggvaror ökade med 7,3 procent i oktober jämfört med samma period året innan. Jämförelsen är gjord på jämförbara varor i löpande priser, skriver Byggmaterialhandlarna i ett pressmeddelande.

– Efter en septembermånad med relativt blygsamma siffror, levererade oktober en försäljningsökning med 7,3 procent avseende jämförbara enheter, säger Ulf S. Gustafsson, vd för Byggmaterialhandlarna, i pressmeddelandet.

Årets oktobermånad var gynnsam då det var fler vardagar än i oktober förra året, det bidrar till större försäljning. En annan stor del i förklaringen till ökningen handlar om den svaga oktobermånaden 2016. Ulf S. Gustafsson är ändå nöjd med utvecklingen och oktober månad.

– Mycket glädjande, oktober är en viktig månad för vår bransch. Vi skall dock ha i minne att vi jämför oss mot oktober 2016 som genererade ett minusresultat med 2,6 procent. Branschen går trots detta fortfarande starkt, avslutar Ulf S. Gustafsson.

Sett till hela året visar också försäljningssiffrorna att branschen går starkt. Den positiva oktobermånaden bidrar till hela årets totala ökning i försäljning. De första tio månaderna av 2017 hade en 4,7 procent högre försäljning än samma period året innan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078