23948sdkhjf

Markanvisningstävling för Hovet-tomten klar

Globen ska rustas upp och Hovet rivas. Nu har markanvisningstävlingen för området genomförts, vilket bland annat innefattar två isrinkar under jord.
Byggföretaget Åke Sundvall, Castellum och Wallenstam har tillsammans med White arkitekter, arkitektbyrån Kjellander Sjöberg, ELU Konsult och Martin Frostner studio gjort förslaget Söderhov, som också vann markanvisningstävlingen för området mellan Gullmarsplan och Globen.

Området är en del av utvecklingsområdet Söderstaden, som syftar till att knyta ihop Södermalm med söderort, och bebyggs i samband med att arenan Hovet rivs och att Globen rustas upp till vad Stockholms stad kallar "en modern eventarena".

Det vinnande förslaget är en blandning av bostäder och kontor, där även två träningsrinkar ska anläggas under jord. Man bedömer att området kommer att innehålla cirka 700 bostäder, tillsammans med 30 000 kvadratmeter kontor och ytterligare lokaler för bland annat handel.

– Jag är väldigt nöjd med det vinnande förslaget som förutom bra lösningar för bostäder, kontor och handel även ger staden möjlighet till två nya träningsrinkar, säger Mirja Räihä (S), vikarierande idrottsborgarråd, Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Stockholms stad, SGA Fastigheter och aktörerna bakom förslaget kommer nu bearbeta vidare förslaget i en detaljplaneprocess. Området beräknas stå klart för inflytt 2022.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141