23948sdkhjf

Svenskt byggtech-bolag etableras i Japan

Ett samägt dotterbolag ska marknadsföra deras produkter och tjänster på den Japanska marknaden.
Företaget BIMobject som bland annat gör IT-verktyg och webblösningar mot byggbranschen, slöt i början av oktober, avtal med japanska Nohara Holdings om att skapa det samägda dotterbolaget BIMobject Japan. Nohara är distributör av byggmaterial.

– Avtalet är ännu en bekräftelse på att vi har ett globalt och attraktivt erbjudande. Potentialen för den japanska marknaden är enorm, och genom Noharas väletablerade och omfattande verksamhet öppnas dörren till ett stort antal användare och produkttillverkare säger Stefan Larsson, vd och grundare av BIMobject, i ett pressmeddelande.

BIMobject kommer att bli majoritetsägare i dotterbolaget med 51 procent av aktieinnehavet. De första tre åren kommer dotterbolaget att betala licensavgift på 1 miljon dollar till det svenska moderbolaget, mot att man får ensamrätt att marknadsföra deras produkter och tjänster på den japanska marknaden.

BIMobject bistår med sin teknologi och Nohara står för 4,9 miljoner dollar. De tror att det finns en god marknad för produkterna och ser det som att man nu är med från starten på användningen av BIM-tekonologi i Japan.

– Vi är väldigt glada och ser fram emot att starta en verksamhet med BIMobject i Japan. Fastighets- och byggindustrin här har just börjat bli medveten om de stora fördelarna med att använda BIM-teknologi, säger Kosuke Nohara, vd för Nohara.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109