23948sdkhjf

Fler bostäder efter klartecken för batterifabriken

Riksbyggen är en av flera aktörer som vill bygga 1 000 bostäder i Skellefteå.
På en presskonferens under gårdagen stod det klart att Northvolt etablerar Europas största batterifabrik i Skellefteå och en forsknings- och utvecklingsanläggning i Västerås.

Man beräknar att fabriken i Skellefteå kommer att bidra till uppemot 2 500 jobbtillfällen och upp till 400 i Västerås. För att möta upp det potentiella bostadsbehov Northvolts etablering innebär, är man nu beredda att bygga 1 000 nya bostäder i Skellefteå.

I början av oktober meddelade Skebo att man tillsammans med Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks planerar för att bygga 1000 nya bostäder i Skellefteå vid en etablering av batterifabriken.

– Det är ett viktigt och riktigt åtagande av oss som en ledande samhällsbyggare i Skellefteå, sa Skebos vd Åsa Andersson, i ett pressmeddelande från den 9 oktober.

Nu blir det alltså i Skellefteå som batterifabriken byggs och Leif Linde vd på Riksbyggen, säger i ett pressmeddelande att det var ett glädjande besked från Northvolt.

– I både Västerås och Skellefteå vill Riksbyggen tillföra fler bostäder och därför är det ett mycket glädjande besked att Northvolt valt att etablera sig i de båda kommunerna, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

I dagsläget har Riksbyggen ett tiotal pågående projekt i Västerås och har, som sagt, sedan tidigare planerat bostadsbyggande i Skellefteå tillsammans med nämnda aktörer att bygga ytterligare 1 000 bostäder.

– Tillgången på bra bostäder är en förutsättning för att både samhälle och näringsliv ska kunna utvecklas, säger Leif Linde.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11