23948sdkhjf

Han ska leda Inwidos Europeiska utvecklingsmarknader

Den tidigare Sverige-vd:n tar nu över arbetet som chef för utvecklingsmarknader i Europa.
I augusti i år klev Mikael Carleson av rollen som vd för Inwido Sverige där han jobbat sedan 2012. Efter det har han haft en övergripande roll inom koncernledningen med fokus på strukturell tillväxt i Europa, det skriver Inwido i ett pressmeddelande

Det blir stora skor att fylla för Mikael Carleson, Han ska ersätta Mads Storgaard Mehlsen, som efter 11 år i bolaget valt att lämna. Inwidos vd Håkan Jeppsson säger att Mads Storgaard Mehlsen varit en av drivkrafterna i företagets utveckling på den europeiska marknaden, men tror att ersättaren är rätt man för jobbet.

– Jag är glad att Mikael tar sig an utmaningen att leda vår europeiska verksamhet utanför de nordiska länderna. Med den kompetens och erfarenhet han har känner jag mig trygg med att vi har ett bra utgångsläge för att nå våra ambitiösa mål i Europa”, säger Håkan Jeppsson, vd och koncernchef Inwido.

Mikael Carleson är utbildad civilekonom vid Lunds universitet. Han har tidigare bland annat varit europaregions-chef för Höganäs. Tjänsten tillträds under torsdagen den 19 oktober.

Inwido är specialiserade på fönster och dörrar. De har många lokala varumärken såsom Elitfönster, SnickarPer, Hajom, och Hemmafönster, med huvudkontoret i Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11