23948sdkhjf

ED Gruppen blir storägare i mångsidig koncern

Grundare till säljande koncern: "Bästa alternativet för att bemöta konkurrensen från de nationella bolagen".
Norrköpingsbaserade koncernen ED Gruppen, som framförallt består av ED Bygg, köper 91 procent av koncernen Developing design Sweden (DDS).

Det innebär att DDS säljer alla sina andelar av koncernen, som består av företag med flera olika inriktningar: GKAK (arkitektbyrå), A2 H byggteknik (byggnadskonstruktion) samt Byggkoordinator (projekt- och byggledning). De olika företagen är utspridda på flera platser i landet, med verksamhet i Stockholm, Norrköping, Linköping, Ludvika och Borlänge.

Enligt ED Gruppens vd, Eddy Demir, ser man köpet som långsiktigt, och beräknar positiva effekter både gällande volym och lönsamhet för alla bolag inom koncernen.

För DDS, som under förra året omsatte drygt 72 miljoner kronor, handlar försäljningen mycket om att kunna stå upp mot konkurrensen och se till att de cirka 70 anställda man har inom företagen fortsatt blir kvar.

– Avyttringen till ED Gruppen ser vi som det bästa alternativet för att bibehålla medarbetarna och bemöta konkurrensen från de nationella bolagen. Vi ser detta som en möjlighet att växa tillsammans med en stark ekonomisk samarbetspartner och bibehålla kompetensen, säger grundaren Bo Johansson i ett pressmeddelande.

I samband med förvärvet blir Krister Sühl, kontorschef samt projekt- och byggledare på DDS bolag Byggkoordinator i Norrköping, vd för DDS.

ED Gruppen är, förutom i byggbranschen, även verksamma inom fastigheter, med en omsättning på 562 miljoner kronor förra året. Enligt egna beräkningar kommer man nå en omsättning på en miljard under 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094