23948sdkhjf

Fastighetsordförande misstänkt för grovt insiderbrott

Oscar Properties styrelseordförande Jakob Grinbaum, som även är verksam i flera andra styrelser, misstänks för grovt insiderbrott kopplat till aktieaffärer i bolaget.
Jakob Grinbaum, som är styrelseordförande för fastighetsbolaget Oscar properties, greps tidigare i veckan efter att Ekobrottsmyndigheten gjort ett tillslag, skriver Dagens industri .

Han är nu misstänkt för grovt insiderbrott, kopplat till transaktioner i aktier i Oscar properties, och har förhörts av polis innan han torsdag förmiddag släpptes fri igen.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget bekräftar man att ordföranden delgivits misstanke.

– Jakob har varit ordförande i bolaget sedan 2012 och jag har aldrig haft någon anledning att tvivla på hans omdöme, säger Oscar Engelbert, vd och huvudägare i Oscar properties, i ett pressmeddelande.

Jakob Grinbaum, som även är vice ordförande i både SBAB och Fjärde AP-Fonden, samt ledamot i Jernhusens styrelse, gjorde i mars flera affärer i börsnoterade Oscar properties.

Datumen 9 och 10 mars sålde han aktier till ett värde om cirka 3,3 miljoner kronor, för att 15 mars köpa tillbaka samma antal för cirka 3 miljoner kronor. Däremellan, den 14 mars, gick bolaget ut med att vd:n skulle sälja 3,75 miljoner aktier med rabatt, vilket fick aktiekursen att sjunka med cirka 10 procent, skriver DI.

Enligt en kommentar från Jakob Grinbaums advokat till TT handlar det om normala affärer utan insiderinformation.

– Han nekar till det här, det finns en naturlig förklaring, säger Jakob Grinbaums advokat Hans Strandberg till TT .

Uppdatering
DI uppger under fredagsförmiddagen att Jakob Grinbaum lämnar samtliga statliga styrelseuppdrag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078