23948sdkhjf

Svensk betong: produktionen fortsätter på högvarv

Betongproduktionen fortsätter öka - infrastrukturen största procentuella ökningsområdet.
Betongproduktionen i Sverige fortsätter starkt enligt Branschorganisationen Svensk betong, som i ett pressmeddelande skriver att produktionen under andra tertialen(fyramånadersperiod, maj-augusti 2017, ökat med 3 procent bland medlemsföretagen.

– Signalerna från våra medlemsföretag är att de jobbar för högtryck och ser en fortsatt stark efterfrågan framöver, säger Svensk betongs vd Malin Löfsjögård i pressmeddelandet.

Läs också: Gemensamt steg mot klimatsmart betong

Det är ganska stora skillnader i ökningen mellan segmenten. Där Infrastrukturkategorin gör att den totala produktionen bli högre. Inom huskategorin blir ökningen mindre då det i juli var en minskning gentemot året innan på 9 procent. Den totala ökningen i kategorin hus landade på 1 procent för hela perioden.

Infrastrukturen ökar mest
Inom infrastrukturkategorin är ökningen kraftig, den är på hela 10 procent, alla månader innebar en ökning gentemot året innan. Något som Malin Löfsjögård kopplar till de många infrastrukturprojekt som genomförs i landet.

Läs också: Mobil betongstation fixar jättesluss

– Ökningen landar på 10 procent för andra tertialet 2017 jämfört med samma period föregående år. Det pågår en utbyggnad och upprustning av infrastrukturen i Sverige som nu ger effekt på betongproduktionen, säger Malin Löfsjögård.

Att den stora ökningen av betong till infrastrukturen inte hade en större påverkan på den totala mängden betong som producerats beror på att det bara omfattar en knapp fjärdedel av den totala mängden. Under perioden som producerades totalt knappt 2 miljoner kubikmeter betong.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.08