23948sdkhjf

Strängbetong öppnar för varsel

Efter förlorade marknadsandelar och svag lönsamhet ska Consolis group-ägda bolaget göra om organisationen – något som kan leda till personalminskningar.
Betongleverantören Strängbetong, som ägs av koncernen Consolis Group, meddelade under onsdagen att man kommer att göra förändringar inom organisationen. Eftersom man ser att det kan leda till nedskärningar inom personalstyrkan har man också informerat de fackliga organisationerna.

– För att klara de här utmaningarna är det nödvändigt att effektivisera verksamheten och skapa en organisation som är anpassad till en marknad som förändras i snabbt takt, säger Hannu Tuukkala, vd för Strängbetong, i ett pressmeddelande.

Enligt företaget har ledningen analyserat förutsättningarna för att kunna säkra en ledande position på svenska marknaden, och kommit fram till att man inte når upp till sin potential. Trots en stark byggkonjunktur har man både förlorat marknadsandelar och uppvisat en svag lönsamhet under längre tid, vilket föranleder det senaste beslutet.

I övrigt går företaget inte in på hur omstruktureringen ska se ut – men målet är att ha den nya organisationen på plats vid årskiftet.

Företaget, som tillverkar och monterar prefabricerade betongelement, har totalt 1 200 anställda på sju fabriker i Sverige. På en av fabrikerna, den i Långviksmon, norr om Örnsköldsvik, har verksamheten gått bra, och bara förra året ansökte man om bygglov för att bygga ut fabriken, skriver tidningen Allehanda .

– Det har gått och går väldigt bra, det känns jättebra. Vi går inte in för att minska produktionen, vi går snarare in för att fortsätta vara marknadsledande. Om några veckor vet vi nog mer vad det innebär. säger Mikael Ericsson, affärsansvarig på Strängbetongs verksamhet i området, till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094